Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Esteettisessä kirurgiassa ja hoidossa käytettävät
laserit ja valolaitteet

Laser-, Voimavalo- ja Infrapunahoito Siluetissa

Siluetin laserhoidon historia alkaa Argon-laser ja Tunable Dye-laser koulutuksesta Tokion Metropolitan Police Hospitalissa. Siellä plastiikkakirurgi Seichi Ohmorin avulla saimme sysäyksen laserin käyttöön plastiikkakirurgiassa jo 1980-luvulla. Hankimme tällöin käyttöömme Argon laserin, Hiilidioksidilaserin, Erbiumlaserin ja Diodilaserin.Argonlaseria käytettiin verisuonimuutosten hyydyttämiseen. Se jäi pois käytöstä lasereiden kehityksen myötä. Ihon kuorintaan käytetyn Erbiumlaserin hoitotulokset olivat niin vähäisiä, että luovuimme siitä. Laserit ovat sen jälkeen tulleet jokapäiväiseksi välineiksi ulkonäön hoidossa. Diodilaseria käytetään suonikohjukirurgiassa.

Tällä hetkellä käytössämme on Hiilidioksidilaser, Diodilaser, Nd Yag-laser, YSGG Yag-laser ja YSGG-fractinal laser, AcuTip 500 Flashlamp (aallonpituus 500 to 635 nm). Prowave 770 Karvojen poistoon, LimeLight ohjelmoitava aallonpituus (520 to 1100 nm), Titan XL - 10 x 30 mm säde. Paitsi leikkausveitsenä, laseria käytetään ihon kuorimiseen, värillisten ihomuutosten poistamiseen, punoituksen ja pigmentin hoitoon, suonikohjujen hoitoon, kapillaarilaajentumien, ihon ikämuutosten ja aknemuutosten syvähoitoon, kudosten kiinteyttämiseen, karvojen poistoon ja ihon alaisen rasvan muotoiluun.

Ihon kuorinta laserilla: Hiilidioksidilaser, YSGG Yag-laser,
YSGG Yag fractional-laser

Sharplan 150xJ laser

Sharplan 150 XJ on Hiilidioksidilaser, jota käytetään ihon kuorintaan. Sillä saadaan poistetuksi ihon pinnasta ohut tasainen kerros. Laitteessa on käytettävissä tietokoneohjatusti kaksi erilaista kuorintamenetelmää. Toisessa lasersäde pyyhkii suurella nopeudella ihon pinnan määritetyltä alueelta, kun säde laukaistaan. Kuorinnan voi tehdä useita kertoja peräkkäin, kunnes sopiva syvyys on saavutettu. Toisessa kuorintamenetelmässä tietokoneohjattu säde ampuu lyhyitä pistemäisiä välähdyksiä määritetylle alueelle. Tässä kuorinta on matalampi ja jälkipunoitus lyhytaikaisempi. Molemmilla menetelmillä ihon pinnan solujen poiskuorinnan lisäksi laserilla on myös lämpövaikutusta, joka kutistaa alla olevia kimmo- ja kollageenisäikeitä. Laseria käytetään myös leikkauksissa veitsen sijasta (esim silmäluomileikkauksissa tai helposti vuotavissa kasvaimissa). Hiilidioksidilaserkuorinnan jälkeen kasvot ovat teipattuna 2±4 päivää. Vahva ihon punoitus voi jatkua vielä 1–3 viikkoa rupien lähdön jälkeen. Pientä punoitusta esiintyy noin kaksi kuukautta. Iholla voi olla kutinaa. Meikkiä voi käyttää heti, kun ruvet ovat irronneet. Tällä laserilla leikkaava säde on pieni ja leikkauspinnan palovamma on hyvin ohut, joten arpi vastaa veitsellä tehdyn leikkauksen arpea.

CuteraYSGG Yag-laser, Pearl skin resurfacing laser

Cutera YSGG Yag fractional-laser, Pearl fractional laser, syvähajonta-laser

Cutera Pearl ja Pearl fractional-laser ovat (Erbium:Ytrium Scandium Gallium Garnets) kiteisen väliaineen tuottamalla 2790 nm aallonpituudella toimiva ihon kuorinta ja syvähajonta (fractional) laser. Sen valon aallonpituus imeytyy vahvasti veteen ja vettä sisältävään kudokseen kuten ihoon. Tietokoneohjattu laite lähettää joko 6 mm:n läpimittaista sädettä tai tuottaa erityisen pyyhkäisykuvion hoidon helpottamiseksi. Kuvion kokoa ja muotoa sekä hoitopisteiden tiheyttä voidaan säätää. Ihon kuorinta tapahtuu pinnallisemmin kuin Hiilidioksidilaserilla, mutta lämpövaikutus kudokseen on riittävä.

Nykyisin, kun käytössämme on erilaisia lasereita, voidaan hoito valita potilaan edellyttämän toipumisajan mukaan. Uusimmalla YSGG Yag- laserilla kuorintasyvyys on riittävä, syvempi kuin erbium laserilla ja parempi verisuonten hallinta, mutta hiilidioksidilaseriin verrattuna toipumisaika on lyhyempi, vain muutamia päiviä, vaikka kuorinnan syvyys ja lämpövaikutus on vastaava. Pearl-kuorinnan jälkeen hoitoaluetta huuhdellaan ja hoidetaan voitein. Tarkat hoito-ohjeet annetaan hoidon yhteydessä. Riippuen halutusta hoidon syvyydestä, paraneminen siistiksi kestää 2- 10 vrk

Uusi Pearl fractional, syvähajontalaser , on tarkoitettu ihon valovaurioiden ja syvien ihon epätasaisuuksien hoitoon. Laitteen teho perustuu YSGG laserin voimaan tehdä riittävän syvälle ulottuvat pylväsmäiset kudoksen kuorintapisteet, jotka aktivoivat ihon syvempiä osia parantuessaan. Näin saadaan parempi hoitotulos, kuin esimerkiksi hiilidioksidilaseriin perustuvalla fraktionaalisella hoidolla lyhemmällä toipumisajalla. Turvallinen ja toimiva fraktionaalinen, syvähajontalaser hoito saavutetaan sopivalla kuorintasyvyydellä ja syvällä lämpövaikutuksella. Siihen vaikuttaa paljon käytetyn laservalon aallonpituus. Tämä 2790 nm YSGG laserin aallonpituus on kehitetty juuri tämän vaikutuksen saamiseksi.

Kun halutaan parempi hoitotulos, kuin matalalla ihon pinnan kuorinnalla voidaan Pearl Fractional laserilla saada vaikutus 300 mikronin syvyydestä yli 800 mikrioniin riippuen käytetystä energiamäärästä. Kun pylväsmäisten kuorintapisteiden välinen kudos jää vaurioitumatta, saadaan paranemisaika lyhyeksi

Haittaavien karvojen poisto: CoolGlide Nd Yag-laser, Prowave 770

CoolGlide Nd Yag-laser

CoolGlide Nd Yag-laserin valon aallonpituus 1064 nm antaa mahdollisuuden hoitaa karvojen poistoa kaikissa ihotyypeissä. Toisin kuin infrapunahoidossa CoolGlide laserin tehoon ei haittaa vaikka potilas olisi päivettynyt. Laserin teho ulottuu riittävän syvälle ihoon saavuttaen karva-aiheen. Ihon pinnan kuumentumisen estää laitteen tehokas kuparinen jäähdytetty kosketuspinta, jonka jäähdytysteho on kymmenkertainen safiiripintaan verrattuna. Paras hoitotulos saavutetaan tummassa karvassa.

Prowave 770 Karvojen poisto

Prowave 770 in infrapunavalolaite, jonka valon aallonpituutta voidaan elektronisesti muuttaa 755 – 1064 nm:n rajoissa. Sen käyttö on kuin käyttäisi useita erilaisia lasereita samaan aikaan. Säätämällä aallonpituutta, välähdyksen pituutta ja ihon pinnan kylmyysastetta voidaan valita sopiva hoito eri ihotyyppien ja karvojen laadun mukaisesti. Laitteen safiirisen kosketuspinnan lämpötilan säätö tapahtuu automaattisesti. Laitteen suuri nopeus tekee siitä lyömättömän suurien karvoitusalueiden hoidossa. Ajatteleva tietokoneohjelma varmistaa hoidon tasalaatuisuuden ja turvallisuuden.

Ihon värimuutosten ja haittaavien verisuonien hoito:
LimeLight, CoolGlide Exel Nd Yag-laser , AcuTip 500, Laser Genesis

LimeLight voimavalo, ohjelmoitava aallonpituus (520 to 1100 nm)

Tämä laite on tullut käyttöön 2006 ja on ensimmäinen ohjelmoitavalla aallonpituudella varustettu voimavalolaite ihon ikämuutosten korjaamiseen. Sen valon aallonpituutta, välähdyksen pituutta ja ihon pinnan lämpötilaa voidaan vaihdella hoidettavan kohteen mukaan. Valon allonpituus valitaan 500-600 nm tai 800-1000 nm riippuen halutaanko hoitaa punaista vai mustaa väriä vai molempia. Vällähdysajan pituutta säätämällä voidaan vaikuttaa, kuinka syvälle ja kuinka suuriin verisuoniin laite tehoaa. Jäähdytystä säätämällä voidaan muuttaa vaikutusta ihon pigmenttimuutoksiin. Niinpä samalla laitteella voidaan hoitaa monenlaisia ihon ikämuutoksia: kapillaarilaajentumia, yleistä ihon punaisuutta, rosakeaa, epävärisyyttä, ruskeita ja punaisia läiskiä samoin kuin auringon aiheuttamia pikmenttiläiskiä ja ihon pinkeyttä kaikissa ihotyypeissä.

Cutera CoolGlide Exel Nd Yag-laser

CoolGlide Exel Nd Yag-laserin valon aallonpituus 1064 nm antaa mahdollisuuden hoitaa eri paksuisia haittaavia verisuonimuutoksia eri syvyyksissä iholla ja sen alla kaikissa ihotyypeissä. Toisin kuin infrapunahoidossa CoolGlide Exel laserilla voidaan hoitaa myös syvällä olevia verisuonia ilman ihon pinnan kuumentumista. Ihon pinnan kuumentumisen estää laitteen tehokas kuparinen jäähdytetty kosketuspinta, jonka jäähdytysteho on kymmenkertainen safiiripintaan verrattuna. Lisäksi laservalon teho on riittävä ulottumaan syvälläkin oleviin suoniin valittavissa olevilla kolmesta kymmeneen millimetrin lasersäteen läpimitalla.

AcuTip 500 voimavalo (aallonpituus 500 - 635 nm)

AcuTip 500 on voimavalolaite, jonka aallonpituus on suodatettu 500 – 635 nm välille. Kuten saman allonpituuden laservalo, tämä valo hakeutuu voimakkaimmin veripunaan ja melaniinipigmenttiin. 6,25 mm säteen läpimitan takia laite sopii hyvin tarkkaan työhön, pienten ihon värihäiriöiden hoitoon kasvoissa ja käsissä. Safiirikosketuspinta on jäähdytetty ja siksi pinnallisetkin värimuutokset on hoidettavissa ilman ihon pinnan kuumentumista. Syvemmällä oleviin ja suurempiin verisuoniin teho ei ole niin hyvä.

Ihon ulkonäön, Huokosten koon, Punoituksen, Pigmentin, Rosakean, Arpien korjaaminen:
Laser Genesis

Laser Genesis 1064 nm

Laser Genesis on ihon sisään, sen uloimpaan dermikseen vaikuttava 1064 nm aallonpituudella toimiva laser. Menetelmän tarkoitus on turvallisesti lämmittää ylempää dermistä ja siinä olevia pigmenttejä, varsinkin hemoglobiinia. Melaniiniin imeytyminen estetään pidentämällä välähdysaikaa mikrosekunnin mittaiseksi. Niinpä hoitoa voidaan antaa kaikille ihotyypeille ja myös päivettyneelle iholle. Lämpö vaikuttaa dermikseen ja lisää kollageenimuodostusta. Koko kasvojen hoitoon tarvitaan 5000 – 10000 välähdystä.

Ihon kiinteyttäminen: Titan

Titan XL - infrapunavalolähde

Titan on voimavalolaite, missä lähellä infrapunavaloa 1100-1800 nm allonpituudella aiheutetaan kudoksessa olevan nesteen lämpeneminen. Alle 1100 nm:n aallopituus lämmittää ihon pigmenttejä ja voi aiheuttaa palovamman iholle. Tämän takia laitteessa on jäähdytys iholle painettavassa pinnassa. Pitkä välähdys antaa ihon syvempiin kerroksiin 1-3 mm:n syvyyteen dermikseen turvallisen lämmön nousun ja kollageenin kutistumisen. Samalla se ärsyttää kudosta kollageenin uudismuodostukseen. Näin iho saa lisää kimmoisuutta ja jäntevyyttä 3-6 kuukauden aikana. Voidaan käyttää kasvoissa, kaulalla, raajoissa tai vartalolla löysän ihon kiinteyttämiseen.