Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Lymfahoito

Lymfahoito vaikuttaa imunestekierron lisäksi verenkiertoon, elimistön puolustusjärjestelmään, sileään lihaksistoon sekä autonomiseen hermostoon (suoliston toiminta, ruuansulatus, seksuaalitoiminnot, rentoutuminen).

Lymfaterapia on rentouttavaa ja ehkäisee leikkauksen jälkeistä turvotusta avaamalla imusuonistoa ja nopeuttamalla kudosnesteiden poistumista leikkausalueelta. Juuri autonomisen hermoston "heräämisen" vuoksi hoito on rentouttavaa. Lymfaa suositellaan mm. turvotusten ehkäisyyn ja leikkausten jälkihoidoiksi turvotuksen vähentämiseen.

Lymfahoitoa käytetään myös arpien hoitoon, raskausarpien ennalta ehkäisyyn, turvotusten poistoon myös raskausaikana, aknen, rosacean ja couperosan hoitoon, unettomuuteen, stressiin, lihassärkyihin ja migreeniin. Säärihaavapotilaille lymfaa annetaan kudoksen elintoimintoja parantamaan. Lymfalla voidaan myös  nopeuttaa solujen uusiutumista, parantaa kudoksen elastisuutta ja ylläpitää ihon kimmoisuutta.

Hoito tehdään käsin

Kevyt käsin tehtävä hieronta poistaa ihosta ja kudoksesta kuona-aineita ja turvotusta sekä aktivoi solujen hapen ja ravinteiden saantia. Jokainen hoitokerta aloitetaan aina kaulan käsittelyllä ja siirrytään kohti ongelma-aluetta. Aineenvaihdunnan paranemisen myötä myös virtsaamisen tarve lisääntyy. Jotta kuona-aineiden poistuminen olisi mahdollisimman tehokasta, suositellaan hoitojakson yhteydessä nauttimaan runsaasti vettä.

Kirurgisten toimenpiteiden yhteydessä tehtävä lymfa

Lymfaa suositellaan annettavaksi jo ennen leikkausta. Näin aineenvaihdunta toimii leikkaukseen mennessä mahdollisimman hyvin, mikä edistää toipumista. Kirurgisten toimenpiteiden jälkeen leikkausalueella voi esiintyä ylimääräistä nestettä, turvotusta, kireyden tunnetta ja mustelmia. Pahin turvotusvaihe on usein toisena aamuna leikkauksen jälkeen. Kirurginen lymfahoito voidaan aloittaa heti leikkauksen jälkeen, toimenpidealueelle kuitenkin vasta yleensä viikon kuluttua. Hoitoja jatketaan tarpeen mukaan.

Helpotusta turvotukseen lymfaterapialla

Lymfahoitoa suositellaan tarpeen mukaan 2−5 kertaa ennen leikkausta ja sen jälkeen. Hoitoa voidaan jatkaa henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Hoidon kesto on yleensä 60 min kerrallaan. Terveelle ihmiselle hoito kerran tai kaksi kertaa viikossa tehtynä on sopiva. Erityisongelmissa voi hoitoa antaa aluksi perättäisinä päivinä, harventaen kertoja tilanteen mukaan.

Lymfaterapia vartalolle

Turvotusta vähentävä hoito vartalolle. Hoidossa käsitellään aina kaulan ja rintakehän alue sekä vartalolta kohdistetusti ongelma-alueet. Hoidon kesto 60-90 min.

Lymfaterapia kasvoille

Turvotusta vähentävä hoito kasvoille. Hoidossa käsitellään kaula, rintakehä ja kasvot. Hoidon kesto 60 min.


Tulosta sivu