Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Aknearvet ja muut ihon epätasaisuudet

Aknearpien hoito ihon hionnalla tai kuorinnalla

Aknen aiheuttama ihon epätasaisuuden hoitoon on useita menetelmiä. Ihon hionnalla, laserkuorinnalla tai kemiallisella kuorinnalla ja ns. fraktionaalisella laserilla, "syväharjontalaserilla" voidaan helposti hoitaa aknen aiheuttamia ihomuutoksia. Menetelmillä voidaan myös tasoittaa pieniä ryppyjä, uurteita ja ihon värimuutoksia. Hionnan tai kuorinnan jälkeen uusi iho syntyy kireämpänä ja sileänä. Ihon hionta eroaa laserhionnasta siten, että hionta-alueen väriraja hiomattomaan ei tule niin selvänä näkyviin kuin hiilidioksidilaserhionnassa, joten voidaan hioa pieniä alueita jotka ulottuvat kasvojen esteettisten rajojen yli. Uudempi kuorintalaser Pearl kuorii riittävän syvältä ja sen lämpövaikutus kutistaa syvempiä osia aiheuttamatta kuitenkaan pitkää punoitus vaihetta tai värieroa kuten hiilidioksidilaser. Kemiallinen kuorinta voi olla kevyempi vaihtoehto, koska eri kuorinta-ainella voidaan hallita hoidon syvyys sopivaksi ja matalampaa kuorintaa vaativissa tapauksissa vähentää toipumisaikaa.

Kenelle suositellaan?

Yleisin ihon hionta- ja kuorintakohde on finnitaudin eli aknen epätasaiseksi muuttama iho. Ihon hionnalla/kuorinnalla voidaan aknearpien lisäksi tasoittaa pieniä ryppyjä, ihon uurteita sekä ihon värimuutoksia. Sen teho on kaksivaikutteinen: se tasoittaa aaltojen harjoja, jonka jälkeen uusi iho syntyy kireämpänä ja sileämpänä. Samalla voidaan käyttää syvähiontalaseria, jonka kudosta aktivoiva vaikutus ulottuu lähelle ihon pintaa.

Sairausloma

Tänä päivänä hoito voidaan valita sen mukaan kuinka monta päivää potilas voi olla sairauslomalla. Sairauslomaa tarvitaan 1–3 viikkoa työn laadusta riippuen. Ihoalue punoittaa vielä senkin jälkeen, mutta punoitus on peitettävissä värivoiteilla.

Hoidon kustannukset

Ihon hionnan/kuorinnan ja syvähajontahoidon kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Tarkan kustannusarvion sinulle tehdystä hoitosuunnitelmasta saat vastaanotolla. Hoidettaessa aknen aiheuttamaa kuoppaisuutta tai vammasta aiheutunutta ihon epätasaisuutta vakuutus osallistuu kustannuksiin normaalisti.


Tulosta sivu